Stomatologie Laser
Laser

Stomatologie Laser

Manoperele terapeutice din sfera stomatologiei in care tehnologia laser își regăsește beneficiile sunt reprezentate de manopere şi proceduri din sfera implantologiei, chirurgiei, endodonţiei şi a parodontologiei. In clinica noastră laserul este folosit cu succes pentru beneficiile sale reprezentate de:

1. Biostimularea - low level laser therapy (LLLT)

Lumina laser activează mecanismele care stimulează vindecarea rapidă a rănilor și repararea țesuturilor. Biostimularea este realizată prin fototerapia cu laser utilizând un program al aparatului dedicat acestui scop. Acest tip de terapie este utilizat într-o varietate de indicații și situații, printre care se numără:

  • Vindecarea plăgilor postoperatorii: laserul poate fi folosit pentru accelerarea vindecării și reducerea inflamației sau a disconfortului în urma intervențiilor chirurgicale dentare, cum ar fi extracția dentară, adiția osoasă, implanturi dentare;
  • Tratamentul gingivitelor și parodontitelor: laserul poate fi utilizat pentru a trata inflamația gingiilor și a țesutului de suport al dinților. Acesta ajută la reducerea încărcăturii bacteriene din boala parodontală și la stimularea regenerării țesuturilor afectate;
  • Leziuni ale mucoasei orale: eficienta obiectivată clinic în tratarea aftelor, leziunilor ulceroase sau a eroziunilor mucoasei orale prin accelerarea procesul de vindecare și reducerea durerii și a inflamației asociate;
  • Tratamentul sângerărilor gingivale: laserul poate fi utilizat pentru a trata sângerările gingivale și pentru a consolida țesutul gingival. Acesta poate îmbunătăți sănătatea gingiilor și reduce sensibilitatea acestora;
  • Tratamentul hipersensibilității dentare: laserul este folosit pentru a trata sensibilitatea dentară crescută prin etanșarea canalelor dentinare expuse. Acesta poate ajuta la reducerea disconfortului cauzat de alimentele sau băuturile calde, reci sau dulci.

2. Efect analgezic

Durerea clinică se declanșează prin activarea nociceptorilor, adică a terminațiilor nervoase periferice din piele și mucoase. Acestea sunt responsabile de transmiterea diverselor stimuli, precum substanțe chimice, temperatură sau forță mecanică. Prin încetinirea vitezei de conducere a semnalelor și reducerea potențialului de acțiune, se reduce transmiterea acestor semnale, conducând astfel la scăderea senzației de durere. Terapia cu laser de nivel scăzut (LLLT) este utilizată pentru beneficiile sale analgezice într o varietate de situații și afecțiuni stomatologice, printre care se numără:

  • Pre-extracție sau imediat postoperator;
  • Hipersensibilitate dentinară;
  • Disfuncția articulației temporomandibulare;
  • Afecțiuni ale mucoasei cum ar fi ulcere aftoase și herpes simplex.

3. Albirea laser

Albirea fotoasistată înseamnă utilizarea unei surse de lumină în interacțiune cu un gel de albire, și se pot utiliza diverse surse de lumină pentru a maximiza eficacitatea procesului de albire. Sursele de lumină obișnuite emit un spectru larg de energie fotonică, care poate provoca deteriorări termice. Cu ajutorul laserului, timpul de interacțiune a gelului pe suprafața dintelui poate fi redus, evitându-se astfel eventualele daune superficiale. Deoarece laserul este utilizat la o putere redusă, acesta nu generează căldură în exces, minimizând astfel sensibilitatea dentară în timpul procedurii de albire. Timpul total al manoperei este mai scurt fata de metodele clasice iar rezultatul obținut este mai bun.

4. Terapia în cazul herpes simplex și a aftelor

Laserul poate fi folosit în tratamentul herpesului bucal pentru a reduce durerea, inflamația și durata episodului de erupție. În această procedură, laserul este focalizat pe leziunea herpetică, iar energia sa are efecte antivirale și analgezice locale, contribuind la o vindecare mai rapidă a veziculelor și la reducerea disconfortului.În ceea ce privește aftele, laserul poate fi folosit pentru a reduce durerea și inflamația asociate și pentru a accelera procesul de vindecare. Energia laserului este direcționată către zona afectată, ajutând la stimularea circulației sanguine, reducerea inflamației și stimularea procesului de vindecare.

5. Leziuni vasculare

Printre indicațiile frecvente ale tratamentului laser se numără leziunile vasculare. Atunci când este direcționată către peretele vasului, lumina laserului este absorbită de hemoglobină, transformându-se în căldură. Această reacție termică determină coagularea și închiderea vasului. Înainte de începerea tratamentului, se va discuta despre gradul de îmbunătățire al aspectului, numărul de sesiuni necesare, precum și despre posibilele efecte secundare temporare ale tratamentului, cum ar fi roșeața sau umflarea ușoară, care se estompează în decurs de 24 până la 72 de ore. De asemenea, se vor oferi recomandări privind îngrijirea ulterioară, inclusiv protecția solară și evitarea traumelor.

Stomatologie Laser

"L-am adus pe cel mic la dentist pentru o extracție dentară. Nu a fost ușor să-l conving, dar spre surprinderea mea, când a întâlnit-o pe doamna doctor Luminița Palcă, a prins curaj și intervenția a decurs excelent (De obicei nu scăpăm fără lacrimi de la dentist)."

Ilinca Voicu

"Am căutat pe internet un cabinet dentar prin apropierea casei mele și consider că am fost foarte norocos să dau de acești oameni. Sunt foarte prietenoși, atenți, iar rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor mele. Acum toată familia vine la acest cabinet. Recomand cu încredere."

Andrei Neagu

"Am petrecut multe ore la Clar Estet, nu am nimic de reproșat. În tot timpul ăsta nu am avut dureri, am fost tratat cu grijă și atenție. Mi s-a explicat în detaliu care sunt cele mai bune opțiuni. Recomand!"

Alex Dumitrache

"Super cabinet! Sunt foarte mulțumită că am scăpat de frica de dentist și că am reușit să-mi rezolv problemele liniștită. Apreciez cum fiecare medic își rezolvă partea lui de tratament, cu atenție și pasiune. Mulțumesc și vă recomand întru totul!"

Adina Bucur

Îți oferim toate informațiile necesare și decidem împreună ce soluții de tratament sunt cele mai eficiente pentru tine.

Cu ce te putem ajuta?

Completează în formular datele tale, descrie problema stomatologică cu care te confrunți si spune-ne care este data pentru care dorești sa faci o programare. Cineva din partea Clar Estet te va contacta ulterior si împreună veți agrea detaliile legate de programarea ta.

    Data programării

    +40 787 832 677