Modalități de protezare a spațiului edentat

Când lipsesc unul sau mai muli dinți, aveți câteva opțiuni:
1) amânați tratamentul;
2) purtați o proteză parțială mobilizabilă;
3) optați pentru implanturi dentare;
4) primiti o punte dentară.
Amânarea tratamentului nu face, în cele mai multe cazuri , decât înrăutățească situația. Chiar atunci când lipsește un singur dinte pot apărea extruzia (ieșirea din os) a dinților de pe maxilarul opus și bascularea (înclinarea) dinților vecini. Cu cât se amână mai mult și modificările sunt mai accentuate, tratamentul devine mai dificil.
Protezele mobilizabile se realizează de obicei atunci când lipsesc mai mulți dinți. Protezele pot fi în variante tehnologice mai simple (fară mijloace suplimentare de menținere) sau mai complexe (cu mijloace de menținere speciale: capse, culise, telescoape etc)
Implanturile dentare: lipsa unui dinte sau a mai multor dinți este indicat fie tratată prin introducerea în os a implanturilor dentare. Pe această structură se pot realiza ulterior diferite contrucții protetice (o coroană, o punte cimentată sau înșurubată etc). Aceasta soluție are marele avantaj de a preveni șlefuirea (prepararea) dinților vecini.
Punțile dentare reprezintă varianta clasică de restaurare a lipsei dentare. Este necesară prepararea (șlefuirea) dinților din vecinătate pentru sprijinul și ancorarea punții. În general punțile dentare se fixseaza pe dinți prin cimentare
Call Now Button+40 787 832 677