CE ESTE IMPLANTUL DENTAR?

Un implant dentar este un dispozitiv de forma unui șurub, din material 100% biocompatibil (titan), care introdus în osul maxilar, joacă rolul unei rădăcini naturale, în zona dintelui absent. Aceasta tehnică este folosită în mod curent în clinicile dentare, datorită numeroaselor beneficii funcționale și estetice aduse pacienților.

Exista modele variate de implanturi dentare, tocmai pentru a suplini lungimea și volumul rădăcini dentare care lipsește în situația clinică. Cercetătorii au venit în sprijinul pacienților din dorința de a le oferi siguranță, indiferent complexitatea cazului.

Deseori afecțiunile dentare devin din ce în ce mai complicate, până în stadiul în care singura opțiune de tratament rămâne extracția dentară. Acest moment este marcat de schimbări negative care au loc în cavitatea orală, lucruri pe care le observăm mai pregnant după câțiva ani de suprasolicitare a dinților restanți.

Beneficii

» prevenirea migrării dinților vecini, obținând contacte proximale
» aspect estetic superior față de punțile dentare, dinții fiind separați, ca cei naturali
» eliminarea necesității tratării dinților învecinați spațiului edentat
» eliminarea disconfortului soluțiilor protetice mobile
» redarea funcționalității osului și a dintelui pierdut, fiind perceput ca un organ propriu
» nu prezintă risc alergic
» sacrificiu minim de țesut osos
» soluție pe termen lung
» zâmbete mai largi

Etape tratament

01 Consultația

Va fi însoțită de un examen radiologic (radiografie panoramică, computer tomograf) cu scopul de a cunoaște arhitectura osului. Bineînțeles, pentru pacienții cu afecțiuni cronice vor fi necesare și câteva analize la sânge.

02 Planul de tratament

Stabilirea de comun acord a tipului de implant folosit, însoțit sau nu de adiții osoase (indicate când suportul osos este insuficient)

03 Inserarea implantului

Intervenție care are loc sub o anestezie eficientă si care presupune introducerea implantului in os, acoperit mai apoi de gingie.

04 Osteointegrarea

Reprezintă perioada de timp (4-6 luni) in care implantul se fixează in os, datorită creșterii acestuia, de jur împrejurul lui.

05 Bontul de vindecare

Se montează un bont de vindecare pentru 2-3 săptămâni, la finalul perioadei de osteointegrare, cu scopul de a conforma gingia pentru viitoarea coroniță pe implant.

06 Coroana definitivă

Realizarea coroanei dentare și cimentarea acesteia.

Cine realizează aceasta manopera?

Dr. Andrei Tonko, cu atestat in Implantologie Orala, certificat recunoscut de Ministerul Sănătății și specialist de protetica dentara, calificare obținută prin rezidențiat.

"Super echipă! Profi și atenți, răspund la întrebări și oferă toate informațiile de care ai nevoie, astfel că nimic nu mai e ”de speriat"."

Mădălina Pop

"Niște oameni extraordinari! Cu ei mi-a trecut fobia de dentist."

Ioan Mărgineanu

"Profesionalism pur. Amabili, sociabili...trece durerea instant!"

Scalov Cornel

"Niște oameni extraordinari. Cu ei mi-a trecut fobia de dentist."

Ioan Margineanu

Îți oferim toate informațiile necesare și decidem împreună ce soluții de tratament sunt cele mai eficiente pentru tine.